Som vi nyligen skrivit om så har vi köpt en ny bil. Toyotan skulle inte gå att köra på den nya E10 bensinen och när en framfjäder gick av så sket vi i att hålla liv i den och ställde av den. Tanken var att fixa den när möjlighet fanns och ett begagnat fjäderben från skroten införskaffades.

Hux flux förra fredagen så ringde den en som på något vis hade koll på att jag ägde en avställd Avensis och frågade om jag möjligtvis var intresserad av att sälja. Han hade även tydligen en lastbil i närheten som skulle kunna plocka upp den. Kan inte påstå att det var några stora summor jag erbjöds. Men med det största argumentet om att det skulle vara smidigt, slippa prutare samt annonsering så skulle han köpa den oavsett skick som det stod! OBS, notera det sista för vi kommer komma tillbaka dit om en stund.

Vi kom överens och de skulle hämta upp bilen mellan klockan 18-19 samma dag. Klockan 19.20 ringde jag och kollade vart de höll hus och fick efter en stund reda på att lastbilen blivit försenat i Stockholm på grund av någon kö eller liknande… Han sa att lastbilen kunde komma senare på kvällen men det var jag inte så intresserad av så det bestämdes att den skulle hämtas på på lördagen dagen efter mellan klockan 14-16.

På lördagen runt 11 tiden fick jag ett samtal från ett nytt nummer som tyckte att jag skulle hämta honom vid bussen (lyssnade inte så noga på var men misstänker att han ville bli hämtat i Örebro). Jag sa på en gång att det hade vi inte pratat om alls och att det inte skulle ske. Plus att bilen var ju avställd samt att en fjäder var ju av på den. Men han hade tydligen med sig grön skyllt så det va lugnt!?! Det hela slutade med att jag sa att de fick en halvtimme på sig att återkomma hur de ville hämta bilen annars så skiter vi i det hela… Hörde inget mer ifrån dom.

I tisdags ringde det i telefonen igen och han sa att han kunde få fram en bil till dagen efter. Eftersom vi var inställda på att bli av med bilen så fick de en ny chans och de skulle komma runt klockan 14 på onsdagen.

Fick ett samtal en stund före att bilen skulle vara framme om 10 minuter, 30-40 minuter senare dyker det upp en liten lastbil som backar upp framför bilen. Föraren går ut och vi hälsar lite lätt, han börjar förbereda lastbilen och frågar sedan om det är ok att ta kort på bilen och det var det ju såklart även om jag förstod vad som var på gång.

Han tar några snabba kort på bilen och ringer direkt upp någon och pratar på ett språk jag inte behärskar. Under tiden säger jag till Maria att om han ska pruta nu så låser jag bilen och går in!
De pratar kanske 10-15 sekunder medans han pillar bort ett björkfrö från motorhuven innan han räcker över telefonen till mig. Det är han jag pratat med tidigare i andra ändan och han säger att bilen inte är i så bra skick så han kan tänka sig att ge 1000:- mindre än det vi kom överens om.

  1. Bilderna som personen tog kan omöjligt ha hunnit fram och blivit granskade under den korta tiden.
  2. Personen som tog bilderna hade fullt upp med att ta bilder, han kollade absolut inte ett dugg på hur bilen såg ut på riktigt!
  3. Att pilla bort ett björkfrö från motorhuven medans man pratar i telefonen är inte att granska bilen

Så det var solklart att detta var ett utarbetat men dåligt sätt att försöka få ner priset ytterligare.

Så fort han sagt klart den meningen sa jag att han brutit avtalet genom att pruta och att om han fortfarande ville köpa bilen kostade den nu 1000:- mer än det vi kom överens om tidigare. Han ville såklart inte gå med på det men jag sa att hans största argument när han ville köpa bilen var att jag skulle slippa prutare samt att han skulle köpa den osett!!!

Han ville inte lyssna så jag sa att jag låser bilen, lägger på och går in nu vilket vi gjorde.

Blev genast uppringd och han undrade varför jag reagerade som jag gjorde. Förklarade återigen att han brutit löftet om att köpa bilen utan att pruta vilket han var väldigt tydligen med att han inte skulle göra i första samtalet.

Efter ett antal samtal under en kort tid där jag tydligt förklarat vad som gällde nu. Antingen åker de hem utan bil eller så betalar dom det jag begärde. När han inte lyckats pruta ner bilen till utgångspriset så började ha nämna att vi hade ju en deal. Men jag förklarade återigen att han tydligt brutit mot den genom prutningen och att det var de två alternativen jag sagt som gällde nu. Kan kanske tillägga att jag var skapligt upprörd under dessa samtal och kan ha bett han fara åt pipsvängen eller något liknande under dessa samtal.

Till slut fick jag pengarna och chauffören kunde få nycklarna och börja lasta bilen…

Men det var inte helt slut där… fick ett till samtal under tiden bilen lastades där jag fick frågan om vinterdäcken!
Antagligen hade han kollat på bilderna på bilen nu och såg att det kunde få plats med ett par vinterdäck i kombin.
Jag sa att vi aldrig diskuterat några vinterdäck vilket vi aldrig gjort. För att slippa mer tjat nämnde jag inte uppsättningen med fräscha vinterdäck i uthuset utan sa att jag brukade använda samma fälgar och bara byta däck vid säsong så var det överstökat.

Sen skiljdes våra vägar med ett tack för en dålig bilaffär från hans sida vilket värmde i hjärtat och jag lade på luren.

Föregående inlägg Padel premiär
Nästa inlägg Roxie 5år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *