I onsdags så messade Albin mig på jobbet och sa att det hände något med hans högra öga. Han såg suddigt på höger öga. Det höll i sig så han ringde 1177 för att få råd. Han fick rådet att ta lite ögondroppar under kvällen och om det inte blev bättre så fick han ett telefonnummer han kunde ringa på torsdag morgon. Men det gav med sig.

Dock så hände sen samma sak torsdag eftermiddag. Fast då blev det ännu suddigare och allt var grått på höger öga. Så Albin ringde till 1177 igen och jag var beredd att dra från jobbet om han skulle behöva åka in.
De på försökte få tag på en läkare på ögonkliniken men det var ingen som svarade men de fick meddelande om att de skulle ringa upp Albin. Och då fick Albin en tid på ögonkliniken kl. 17:30 så när jag åkte hem från jobbet så hämtade jag bara upp Albin så åkte vi in till USÖ.

Väl där så kom han in ganska snabbt på en ”för-undersökning” sen fick vi nog nästan vänta ett par timmar innan vi fick träffa en läkare. Det är som på akuten. Här har de en egen liten akutavdelning för ögon så akuta grejer går före.
Läkaren undersökte Albins öga noga. Han fick pupillvidgande droppar och bedövningssalva. Läkaren hittade blod i ögat och ville så klart veta var det kom ifrån. De undersökte så det inte fanns några hål i näthinnan och att näthinnan satt på plats vilket den gjorde och inga hål fanns heller.
Det de misstänker är glaskroppsavlossning och att glaskroppen har dragit i ett blodkärl därav att de hittat blod.

Det som händer nu är att Albin inte ska anstränga sig för mycket i helgen och absolut inga tunga lyft. Sen har han återbesök på ögonkliniken på måndag så får vi se vad de säger då. Jag har tagit ledigt från jobbet så jag kan följa med. Vi fick tid 08.35 men de sa att det kan förekomma viss väntetid. Besöket sen räknades ta 1-2 timmar.
Så vi får se vad de säger då.

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Snökaos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *