Långpromenad Karslund

Igår var det härligt ute. Jag och Roxie åkte in till Karslund för att gå lite. Inte i Karslundsspåret för där tänkte jag att de kanske gjort skidspår. Utan vi startade vid Karslunds ridskola och sicksackade oss runt lite här och där. Ett par timmar blev det för oss och 7,63km. Blev en del möten med både människor, hundar, bilar och hästar. En bra blandning och det gick bra tyckte jag. Inte helt felfritt men nästintill.
Det var så fint att gå där, riktigt mysigt. På rosta gärde spelades det fotboll på konstgräs och alldeles intill åktes det skidor. Så var det inte förr men nu är det ju ganska vanligt att spela fotboll utomhus på vintern när det finns så många konstgräsplaner.

Bestämde mig efter promenaden att hit åker vi imorgon också och testar en annan runda.

Innan vi åkte hem så handlade vi på vägen för att kunna göra lite tacos väl hemma sen.
Vi kollade även på filmen/dokumentären om Ronnie Peterson.

Vaknade kl. 8 idag. Kollade FB och Insta innan jag gick upp och såg då att det var ca 10 minusgrader hos några. Nej, nej, nej tänkte jag…. jag hade ju tänkt att ta en långpromenad med Roxie på morgonen. Det blev inget med det då våran termometer visade -10.8 grader.
Men gå ut med Roxie var jag ju tvungen att göra i alla fall. Passade på att ta in lite ved så vi kunde elda, samt satte på motorvärmaren på bilen eftersom Albin skulle iväg och pimpla på förmiddagen.

Kl. 11 åkte Albin iväg men kom hem ganska snart. Bromsen på bilen hade frysit fast. Så de fick ta Kents bil. Jag backade in bilen i garaget och när det fått tina upp så funkade handbromsen igen. Vilket var skönt.

Några timmar senare kom Albin hem med 1 abborre. Det hade inte nappat så mycket. Isen var mellan 6,5-10 cm och de hade haft det trevligt.

Nu alldeles strax ska jag göra mig i ordning för att åka in till stan för att bugga lite. Lite små nervöst då jag inte tyckte det gick så bra förra gången. Blir lite kaos i min hjärna när man ska bestämma själv vilka turer man ska göra och jag är inte supertydlig märker jag när jag ska göra vissa karuseller. Men men… det kanske ger sig efter lite övning. Har svårt att öva i veckorna bara 😉 Albin är inte så duktig på tjejstegen 🙂

 

Torsdagen 2010-01-21

Idag har jag varit på bronkoskopin. Det gick faktisk över förväntan vilket var riktigt skönt.
Dagen sjukhusvistelse började med att vänta på dörrarna till lungmottagningen skulle öppnas, jag var där någon minut för tidigt. Sen fick jag vänta ett litet tag innan de hämtade mig för att byta om till deras snygga kläder. Sedan satte dom en infart i armen och så fick jag en spruta i benet. Fick vila 30 minuter så att sprutan skulle hinna verka.

Sen bar det iväg till rummet mitt emot. Där fick jag andas in tandläkarbedövning under en stund och det smakade inte smaskens direkt. Efter det var det dags att bedöva kräkreflexen vilket jag mycket väl kom ihåg från förra gången (-06). Visst, det var långt ifrån en höjdare men det gick mycket bättre än vad jag hade för mig. Har ganska bra kräkreflexer vilket inte är bra såna här stunder. Men jag höll tätt 🙂

Nu har det dags för att hopp upp på britsen och de kopplade på alla kablar m.m. Fick lite lugnade i infarten och en bit skena i munnen. Vi pratade och hade det skoj och hux flux var jag i det första rummet igen.

Allt hade gått bra och när jag fick prata med läkaren efteråt så uppfattade jag det som att det sett ok ut, dock lite röd. Vet inte så mycket mer för tillfället.

Nu är det bara att vänta och se om jag hör något innan eller om de väntar tills den 10 februari då jag ska träffa läkaren Marit Eliasson.

Måndag

Hallå!
I fredags var jag på 30-års fest! Det var skitskoj! Vi drack och åt gott, snackade, spelade Guitar Hero (Wii), spelade “Maja” (tärningsspel) och hade allmänt trevligt. Festen avslutades med lite poker, jag och Lisbeth vann 150kr var! Men jag vet inte om jag bidrog med så mycket, men men. Festen höll på i nästan 12h , mellan 18:30-05:30. Men jag vet inte vart tiden tog vägen, det gick jättefort.

På lördagen gick jag inte upp förrän 13:30 men jag mådde aldrig dåligt. Jag var lite trött bara. Gjorde inte så mycket mer än spelade tv-spel och kollade på tv.

Gjorde inte så mycket igår heller men jag tränade i alla fall. Idag ska jag till tandläkaren och sen ska jag spinna på kvällen. Det ska bli skoj, det var ett tag sen sist.

Hoppas din helg var bra!!! Kram Maria

Onsdagen 2004-01-21

Idag tog Albin prover kl. 07.30. Vi fick sovmorgon och det var jätteskönt. Albin fick sin medicin. Kåvepenin, Geavir och Diflucan. Ronden gick och det bestämdes att benmärgsprovet ska tas inom en timme och Albin får Stesolid tablett 5g och Morfin 5ml.

Maria kom lagom som provet skulle tas. Det togs i höften och kändes bättre än första gången men sämre än andra som togs i bröstbenet. Albin ska också göra lungröntgen innan han får gå hem. Röntgen visar ingenting så Albin får sina recept och vi åker till MGA (Martin G Andersson, Albins jobb)för att hälsa på. Väntar på att Göran ska sluta och följa med hem.

Albin ska sova i Köpsta idag. Maria ska jobba och hämta honom när hon har sovit klart imorgon.

// Maria (Albins mamma)