Oj det var visst ett tag sen vi var här inne och skrev ser jag. Då kanske det är läge att göra en liten sammanfattning på vad som hänt sen sist.
Vi kan väl börja med förra onsdagen då vi var iväg till Hallsberg för att ta vår första vaccinationspruta. Vi var där i god tid. En vakt tog emot oss och visade in oss när det var ok att gå in. Väl inne fick man först fylla i en hälsodeklaration men det hade vi redan gjort hemma så det var bara att gå vidare till kön. Det var bara ett par före och vips var vi inne i varsitt ”bås” där vi fick sprutan. Det gick supersmidigt och man fick en ny tid på en gång till spruta nr 2. För oss blev det 4 veckor fram och samma tid.

Direkt efteråt åkte vi till Kumla för det var dags att besikta Toyotan. Det gick sisådär, det blev en 2:a. En länkarm som behövdes förstärkas. Så det måste åtgärdas och så blir det ombesiktning. Men vi har en otroligt fin vän som kommer hjälpa oss med det. Vi är så tacksamma Hasse.

Hur mådde vi efter sprutan då? Jo vi var lite trötta efteråt och vi båda fick ont i armen. Jag fick lite feberkänsla på onsdag kväll men tempen visade inte det så vi klarade oss rätt bra tycker jag. Så får vi se hur vi tacklar den andra sprutan sen…

Fram till påskhelgen så har allt rullat på som vanligt. Vi har varit ute och gått ganska mycket. Jag har varit på många nya ställen och försökt hitta bra promenadslingor. Men annars så ser ju dagarna rätt lika ut. Börjar bli ganska trist men det är bara att hålla ut, något annat alternativ finns ju inte. Och nu när smittspridningen ser ut som den gör så vågar man inte riskera något.
Albin kämpar på med dagliga promenader, det går lättare med syrgasen men ibland sjunker syresättningen ändå och då får vi ta en paus innan vi fortsätter. Jag har köpt en ny pulsoximeter som kan larma när syresättningen är för låg. Den kan oxå spela in och så kan man föra över data till datorn och se hur det har sett ut på promenaden.

Då är vi framme vid påsken…
Det blev ingen påskmat för vår del, ingen av oss var direkt sugna på det utan på Påskafton åt vi älgrulle (tillagad med Souz vide i 48timmar) och potatisgratäng. Och på Påskdagen blev det Hälleflundra.
På påskafton fick vi besök av en liten påskgubbe som skulle hjälpa moster att leta efter ett påskägg som påskharen hade gömt. Det var tur att påskharen hade lämnat ledtrådar…
Och igår (påskdagen) så var vi till Kilsmo och la ner båten en stund medan vi fixade med båttrailern. Vi smörjde upp kölrullarna och monterade dit en ”gångplanka” (se bild nedan) så det ska bli lättare att gå ut på trailern och få upp båten. Tanken var att vi skulle åka ut på skön och kasta några kast men det blåste rejält och så hade inte Albin jättemycket krafter kvar.


På eftermiddagen blev det en tur till Sörön med Anna och där hittade vi blåsippor och några vitsippor oxå. Men det känns som om inte allt kommit upp än. En trevlig promenad men vi undrade vart allt folk var för det var sjukt mycket bilar men inte så farligt med folk…inte där vi var i alla fall.

Igår eftermiddag frågade jag mina päron om de ville följa med mig och gå Ringbergsleden. Det ville de såklart så det blev tidig uppgång idag och när jag klev upp så tyckte jag att det var väldigt tyst i huset. Vi hade ingen ström. Det var mörkt när jag klev upp så det var till att bre smörgåsar med hjälp utav lampan på telefonen men det ljusnade rätt snabbt. När jag kikade ut så såg det inte ut att vara så jättebra väder men enl. väder-appen så skulle det sluta snöa. Så vi åkte iväg. Första delen utav promenaden så gick vi i snöstorm. Sen slutade det precis som appen hade visat. MEN…det började igen. Och ännu mera snö. Tillslut så gick vi i vinterlandskap. Men trots att det var kallt att stanna och fika och att vi blev blöta så hade vi det riktigt trevlig. Det är ju som de säger…..det finns inget dåligt väder bara….. ja ni vet 🙂 Vi gick ca 12,4 km och var ute i ca 4h.
Och nu har jag tinat upp här hemma. Jag har tillbringat en bra stund framför tvn och under täcket men nu har fötterna tinat upp.

Resten av dagen blir nog ganska lugn.
Det har varit skönt med några dagar ledigt.

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
pexels-photo-5878514.jpeg Föregående inlägg Idag kom samtalet!
Nästa inlägg Grattis Albin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *