Nu är det hög tid att ljuga ihop en sammanfattning om hur allt ligger till sedan det senaste inlägget för nästan en vecka sedan.

I tisdags var det återigen dags för att besök på sjukhuset, denna gång var det spirometri som stod på schemat. Det var rätt så jobbigt då jag fortfarande var riktigt trött efter måndagens besök på Lungmottagningen. Fick inte veta några värden eller hur det såg ut utan det får jag kolla upp nästa gång jag pratar med min läkare.

Har varit riktigt trött efter dessa två dagar så det vart några dagars vila för att återhämta sig. Har även haft lite strul med hjärtklappning m.m. av en av de nya medicinerna jag fick. Det är en luftrörsvidgande medicin som jag tar med en nebulisator (liknande som på bilden övanför). Efter att ha ringt och rådfrågat Lungmottagningen så har jag provat att halvera dosen och då fungerar det bättre. Känner av det lite men det är klart mycket bättre än innan. Ska bara bli bättre på att ta det tidigare på eftermiddagen istället för kvällen för sömnens skull.

Då jag var så pass trött efter sjukhusbesöken samt att det strulade med hjärtklappning och den förhöjda pulsen så tog det några dagar innan det var möjligt att testa att gå på riktigt med syrgashjälpen. Och det är även vädret som måste passa in för att häva sig iväg. Den måsta nämligen vara minst 5°C för att använda den så vi hoppas att det kommer lite mer värme snart. För just nu ligger de varmaste dagarna enligt SMHI på gränsen för att kunna gå ut och gå med den. Men skulle det vara för kallt så finns ju alltid löpbandet. Men det är ju roligare att gå ute med Maria och Roxie.
Har gått några promenader med den och det känns mycket bättre än innan! Dock så måste jag ha lite koll på syresättningen då den fortfarande kan gå ner för lågt vid för stor ansträngning. Men det är ju mycket roligare att gå när man inte behöver ”krypa” fram.

I torsdags hände det något skoj! Jag fick ett telefonsamtal från smittskyddsenheten som undrade om de fick skicka vidare min uppgifter till callcentret för covid-19 vaccineringen. Självklart fick de både mina och Marias uppgifter och de sa att callcentret skulle höra av sig inom kort. Så nu håller vi tummarna att det snart durrar till i telefonen igen för att få en vaccinationstid. Ja sotaren var även här i torsdags men det är ju inte någon större WOHO faktor över det 🙂

Nej nu är det dags att avrunda detta inlägg med dagens trevliga promenad och ”dejt”. Vi funderade på vart vi skulle promenera idag och tänkte att vi kollar med ”Lindarna” för att se om de var sugna på en promenad och så var vi ju sugna på att äntligen få träffa deras lilla Bassettvalp Winston. Och de nappade så vi for iväg för att ses på en liten skogspromenad i brevensskogarna. Här märktes det verkligen vilken skillnad det var med syrgasen, vart imponerad själv på hur bra det gick att gå trots att det var lite kuperat stundtals. Visst fick man stanna till och vila emellanåt men tycker ändå att det gick riktigt bra!
Nu blir det nog till att ta en slödag och känna av hur kroppen reagerar på detta 🙂

Föregående inlägg Ketchupeffekten……
pexels-photo-5878514.jpeg Nästa inlägg Idag kom samtalet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *