I torsdags kom beskedet från folkhälsomyndigheten att de hade skrivit en mer utförlig rapport om vaccinet och kommande faser och prioriteringsgrupper. Och först tändes hoppet då de på presskonferensen sa att alla som blivit transplanterade skulle hoppa upp i fas 2 och prioriteringsgrupp 2. Tjoho tänkte vi nu får Albin snart vaccin. Sen när vi läste rapporten så släcktes hoppet igen då det stod att det bara gällde de som var transplanterade de senaste 12 månaderna. Och då hamnade Albin precis innan allmänheten, fas 3 prio 3.
Men på fredagen så uppdaterade Folkhälsomyndigheten och nu står det att alla som blivit transplanterade oavsett när och deras hushållskontakter vilket innebär ju även mig 🙂 Så nu lever hoppet igen!

I fredags firade vi Albins ”andra födelsedag” med en helgkasse från Goda rum som denna vecka kallades ”Superbowl kassen”.
I den fanns det:
Chicken Wings
Pulled Beef
Ribs
Klyfpotatis
Nachochips
Creamed Corn
4 dippsåser
Rocky Road brownie

Det var otroligt gott och vi blev supermätta så efterrätten blev eftermiddagsfika dagen efter.

På lördagen skulle jag och Roxie ha gått en morgonpromenad med bästa sällskapet M.B som vi brukar göra varannan lördag men när jag vaknade så var det -20 grader och det tyckte jag var lite för kallt för Roxie så vi sköt på promenaden några timmar så det blev en härlig förmiddags-promenad istället.
När jag kom hem så började jag laga lunch. Normalt så brukar vi äta matlåda till lunch men denna helg ska jag laga mat både till lunch och middag och bygga upp matlådeförrådet lite. Så till lunch blev det fiskgratäng gjord på gös. Och till middag så lagade jag Hälleflundra och då använde jag Sous Vide. Till Hälleflundran så gjorde jag potatismos, vitlöksfrästa kantareller och sparris och så toppade jag med lite baconströssel. Det var supergott! Jag har aldrig lagat Hälleflundra förut och har nog bara ätit den nån gång innan. Det är en mycket ”köttigare” fisk än om man jämför med t.ex. gös och torsk.

Idag blev det chilikassler till lunch och till kvällen blir det fläskytterfile lagad med sous vide och till det klyftpotatis och grönpepparsås.

Albin har haft ett par bättre dagar nu. Där det har gått lite bättre med andningen och syresättningen så han har provat att öka takten lite när vi varit ute och gått. I slutet på dagens promenad idag så kände han att han vinglade till och tittade då på syresättningen och då låg den för lågt. Så han känner när den sjunker. Vi får se nu vad dessa dagar med lite mer ansträngning gör med framtida dagar.

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Grattis på 15-årsdagen!
Nästa inlägg Besked från försäkringskassan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *