Idag fick jag vända på våran 11-promenad då syresättningen inte alls ville vara med mig. Kände tidigt att det var lite extra jobbigt så jag tog fram syremätaren för att checka av. Den visade 83% och ville inte höja sig lika fort som jag ville så Maria & Roxie fick gå vidare själva. Ska inte gå under 88-90% så bara att gilla läget.

Har även varit på dejt med min läkare idag. Ska försöka sammanfatta lite om vad som sades och planeras hända framöver. Till att börja med väntar både jag och min läkare på att jag ska få komma till lungmottagningen för att kolla upp vad som finns att göra samt eventuella hjälpmedel. Skulle till exempel kunna vara en ryggsäck med syrgas att använda vid promenader eller liknande. Tills dess är det väl bara att ringa med jämna mellanrum och fråga hur det går, I mitten/slutet av november skulle jag bli kallad inom 2 veckor. Det senaste har varit 8 januari men det är ju en vecka försent nu…

Frågade såklart om vaccin mot Covid-19 när det blir dags och det fanns inga hinder som han såg för mig att ta det. Så det är bara fortsätta att vänta och hoppas att man kan få det tidigt. Men det blir ju inte förrän i fas 3 och där är det ju inte klart än med vilka riskgrupper m.m. som skall prioriteras.

Sen så ska jag även bli kallad till en ny datortomografi (skiktröntgen) av lungorna för att se hur de ser ut. Kommer även få göra en till spirometri för att testa hur lungorna fungerar. Gjorde en i somras och då visade de ingen skillnad mot tidigare vilken var skönt. Vill ju gärna ha kvar min cirka 40%-iga lungfunktionalitet. Känner inget behöv att minska på det så mycket mer…

Mina blodvärden ser bra ut förutom ett blodfettvärde. Kolesterolvärdet ligger helt ok men triglyceridvärdet går sakta uppåt. Även om de är en bit över det rekommenderade värdet så är det ingen jättepanik än. Äter redan medicin mot detta men Jakavi som jag tar kan göra att det ökar ändå. Så nu får vi ha lite koll om det lugnar ner sig eller fortsätter öka. Det finns tydligen någon medicin man kan sätta in men väntar gärna med det om det är möjligt.

Sen funderade han även på om man skulle sätta in en nygammal medicin. En som jag åt efter transplantationen (sandimmun). En nackdel med den är att den är immunnedsättande. Han ska diskutera detta med Akademiska i Uppsala så får vi se vad de kommer fram till. Sen får vi se om jag blir kallad dit snart eller om de väntar lite på grund av covid-19. Är jag snart 15 år sedan jag transplanterades. Tänk vad tiden går fort, och även om det är rätt så träligt och piss för tillfället så måste man ända vara tacksam att man får vara med och tycka att det är träligt och så, alternativet är ju inget som lockar..

Kommer att fortsätta vara sjukskriven och hoppas att försäkringskassan tillåter det även fast det snart har gått 1 år.

Föregående inlägg Same same
Nästa inlägg Privatträning och Röntgen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *