Alldeles nyss fick jag ett samtal från min läkare där vi pratade om hur det gått med den höjda kortisondosen jag tagit i 2 veckor. Min allmänna syresättning har ökat ca 2% under dessa veckor så det är ju bra. Dock har jag inte märkt någon höjning på lägsta nivån. När jag tar ut mig lite extra som att gå i uppförsbacke eller likande sjunker den oftast ner till ca 85% fortfarande.

Sen fick jag även bekräftat igen att hjärtat så bra ut från ultraljudsundersökningen i fredags.

Har även haft koll på blodtrycket under dessa veckor och undertrycket ligger lite högt men det var väntat med tanke på kortisondosen.

Så vad händer nu?

Jo, först ska kroppen få stabilisera sig i två veckor när jag återgår till min normala kortisondos. Detta för att man lättare ska märka skillnad när jag börjar med den ny-gamla ”mirakelmedicinen” Jakavi.

Så den 12 oktober är det dags att börja med Jakavi igen. Dock i lägre dos denna gång. Ska ta en tablett varannan dag och så ska jag lämna blodprov varannan vecka istället för varannan månad. Detta för att ha extra koll på njurfunktionen som bråkade sist jag åt Jakavi.

Sjukskrivningen förlängdes även ytterligare så nu håller vi tummar och tår att medicinen och försäkringskassan är snälla mot mig i min kamp mot att få må så bra som man bara kan!

Föregående inlägg 20 år
Nästa inlägg Dimmig morgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *