Idag var det dags för ett läkarbesök igen. Albin har ju problem med sina lungor och hosta. Det är ett bekymmer för läkarna. De vet inte riktigt hur de ska tackla det. Albins läkare här i Örebro (Olle) har skrivit upp till läkarna i Uppsala för att få hjälp med hur de ska gå tillväga. Det de säger är i alla fall att det är GVH. Och Olle ska skicka en remiss till en lungläkare för att de ska titta på om det finns nån spray som kan hjälpa Albin (typ astma-spray, kortisonspray). Så vi får se….

Albin har också en fläck/sår på läppen som man tror också är GVH. Men det får Albin nog stå ut med. Njurvärdena hade blivit bättre sedan Albin slutade med Sandimunet. Men levervärdena är inte bättre, men det har heller inte stuckit iväg åt nåt håll heller, så det är stabilt kan man säga. De gör ingenting åt det utan håller bara koll på det.

Han fick ett nytt sjukintyg som sträcker sig året ut. Under nästa vecka ska Albin ringa till försäkringskassan och försöka reda ut hur det blir med hans sjukskrivning nästa år. Enl. dem så har ju hans ”sjukdagar” tagit slut (hur nu de kan göra det). Ett samtal till sjukgymnasten blir det nog också, så han får lite hjälp att komma igång med träningen igen.

Sedan tog Albin även upp det här med att vaccinera sig mot svin-influensan och det tyckte Olle att han skulle göra så han skrev upp honom på det. Dock var vaccinet försenat så vi vet inte när det blir.
Nästa läkarbesök blir nog i mars och innan det ska han besöka Uppsala för sin årliga kontroll. Blodprov ska han ta var 4:e vecka från och med nu i stället för varannan vecka.

// Maria (Albins fru/sambo)

Föregående inlägg Onsdagen 2009-09-02
Nästa inlägg Torsdagen 2009-10-01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *