Dag 9

Albin vaknar och har ont i halsen. Ber att få medicin vid 07.30 så det hinner verka till frukost. Det blir en miss och han får inte in den förrän 08.10. Hämtar frukost vid 08.30. Fil, fruktsoppa och ägg. Det går inget vidare att få i sig men 75% av filen, 1 glas fruktsoppa och 1 ägg.

Illamåendet tilltar och Albin kräks igen när han får Heparinet efter droppet. Kan det vara Tradolanet som ger illamående. Det visar sig att illamående är en av biverkningarna till den tabletten. Nu har han redan tagit en men beslutar sig för att inte ta fler. ”Esucos” sätts in mot illamåendet och det gör att Albin blir trött men hellre det än att han kräks. Vilar lite inför lunch, medan jag städar av i rummet. Lunchen kommer Nötstek, potatismos, gele och sås. Efterrätten är konserverade persikor. Det går lite trögt att äta. Maten äts upp till 50% men efterrätten slinker ner….Bra!

Efter lunch så vilar Albin och jag går ut en stund. Åter inne igen 15.30. Albin vaknar och sätter sig vid datorn. Jag har köpt godis och han är sugen. Har fått en näringsdryck, jordgubbshake. Den tycker han om. Vilar en stund innan middagen. CVK:n har blivit omlagd under dagen. Den ser inte sämre ut. Hämtar middagen. Gulasch + ris. Albin orkar inte äta upp allt men han drack ju näringsdrycken nyss. Han blir trött och lägger sig för att sova en stund.

Vaknar vid 19.00 när telefonen börjar ringa. HOIF kom 2:a i cupen. 20.00 sätts droppet och Albin får sina mediciner. Samtidigt får han in en stor whiskey. Allt blir genast lättare. Vi har kämpat sedan middagen med att få i honom vätska. Dricker han inte så får han dropp! Det blir många glas jordgubbssaft under kvällen. Tror han lyckas! Ser på TV och lägger oss när Sandimundroppet är klart.

// Maria (Albins mamma)

Föregående inlägg Fredagen 2006-02-10
Nästa inlägg Söndagen 2006-02-12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *