Dag 8

Albin har ondare i halsen. Det känns som sår men går inte att bedöva genom att gurgla. Det sitter längre ner i halsen. Vi vaknar kl. 08.00. Albin får dropp (Sandimun) och jag går och fixar frukost. Vi äter länge. Albin tar 1 tallrik fil + flingor, 2 glas fruktsoppa och ett ägg. Allt går ner.

Ronden kommer 9.30. De kollar halsen och bestämmer sig för att ta en odling. Värdena väntas vända dag 10-20. Idag är det dag 8! GVH reaktion förväntas komma när värdena vänder.

Albin vill ha Panodilbrus för den gör större effekt i halsen. Läkarna tycker det är en bra idé. Han får Panodilbrus 500mg + Tradolan 50mg och det hjälper. Tyvärr kräks han ca 30 min efter så det river i halsen. Dax för dusch och renbäddning. Städar av rummet. Albin blöder lite näsblod och hans trombosit värde är 13, så han får en påse.

Lunchen går också ner. Pasta med ost- och skinksås. På ronden bestämdes att han ska ta en näringsdryck (Jordgubbshake), 15.00. Den var god men tyvärr kom den i retur.

Jag gick en sväng för att köpa en tidning. Albin fick sin sista spruta med Metatroxat. Nu är det slut med dem! Datorn är framme en stund men innan middagen vilar han lite. Får Navoban mot illamåendet. Hoppas det hjälper. Albin väger ca 90kg idag. Äter middag Pytt i panna + rödbetor och sedan vilar vi i väntan på att det ska börja något på TV. Jag skriver i ”Grisboken”. Albin mår illa och kräks ofta under kvällen. Han får medicin mot illamåendet men det hjälper inte.

Efter Sandimundroppet ska det sprutas in Heparin och Albin känner smak av det i munnen om det ges för fort. Tyvärr händer det ofta… Vi ser på Let´s dance, OS-invigningen och Big Brother. Stänger av TV:n 23.30. Godnatt!

// Maria (Albins mamma)

Föregående inlägg Torsdagen 2006-02-09
Nästa inlägg Lördagen 2006-02-11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *