Albin har hög feber 41,1° kl. 06.00. Han bestämmer sig för att ta Alvedon. Får 2 tabletter och kalla omslag för att få ner febern. Inatt har vi varit vakna 3ggr/timme då Albin varit törstig och druckit vatten. Han får penicillin var 6:e timme. Prover tas på morgonen.

Febern går ner och Albin svettas. Kl. 08.00 bäddar vi rent och Albin går på toa. Magen krånglar och idag är han lös. Får hjälpa Albin in på toa eftersom han känner sig matt. Jag äter lite frukost 08.30 och sedan sover Albin till 10.00 då han börjar få frossa. Tar då en Alvedon. Det verkar fungera och Albin blir lugn. Tar alvedon 1st 6-8ggr/dag.

Kurator Kristina kommer in och pratar en stund. Samtidigt kommer dr. Maria Rundkvist. Hon går ronden. Proverna som togs igår visar att det finns en bakterie i Albins blod och att den penicillin han har hjälper mot den typen men han behöver kortison också. Det får han i spruta. Styrkan på det är 1/20 av den dos han fick under kuren.

Möte med infektionsläkare ska ske kl. 13.00. Vi får då se om medicineringen ska ändras och om dom har fått svar på vilken specifik bakterie det rör sig om. Nu vet vi bara gruppen. Trombocytväerdet var lågt (17) så Albin får trombocyter idag också. Såret på bröstet får nytt omslag och tvättas. Albin ska få sockerdropp under dagen.

Albin äter inget men dricker bra. Maria kommer vid 16.00. Albin byter penicillin på eftermiddagen. Den nya ska fungera bättre. Vilar mycket och har hosta samt lite ont i huvudet. Jag kommer in till 22.00 och sover kvar.

Albin åt korv och potatis till kvällsmat. Han drack cola till maten. Maten hämtades i köket eftersom Albin inte hade fått beställa någonting. Till kvällsfika åt han fil och nyponsoppa. Karen kommer in och sätter penicillin kl. 22.30. Vi pratar lite och hon kollar Albins temp innan han får en Alvedon.

Vi somnar när droppet är borta 23.15. Sover riktigt gott till 04.00 då Albin får en ny alvedon.

// Maria (Albins mamma)

Föregående inlägg Onsdagen 2004-01-14
Nästa inlägg Fredagen 2004-01-16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *