Albin hade 39,2° i feber i morse. Vi bäddade rent innan frukost. Albin åt nästan en smörgås, en kopp te och ett glas nyponsoppa. Har ont i huvudet. Hostar. Mormor kommer på besök.

Ronden går. Tussen i näsan ska tas bort. Provar dexofen mot huvudvärken, annars morfin. Ev. ska en penicillintyp till sättas in mot bakterier i såret. Får kortison i spruta 2ggr/dag. Tussen tas bort och det är OK. Albin tar 2 dexofen 10.30 och får lite senare penicillin droppet.

Innan ronden kom kl. 10 så blev Albin varm och röd i pannan. Det spred sig sedan ner över ansiktet. Albin fick häftigare andning ca 20-30 min efter han tagit 2st dexofen. Huvudvärken fanns kvar. Albin får en ny penicillin mot bakterier i såren (Klaforan) som han ska ha 3ggr/dag. Innan lunch duschar Albin och klär på sig. Han lägger sig på sängen.

Äter nästan hela lunchen, omelett med räkstuvning och en flaska Jaffa läsk. Huvudvärken försvinner ej och Albin beslutar sig för att prova morfin men inte ta alvedon för närvarande (38,7°). Morfinet hjälper en stund och tar bort det värsta.

Ny nål sätts och såret görs rent. Albin får 2 enheter blod. Vilar lite under tiden. Pappa och Elin kommer senare. Elin kom vid 15.00 och Göran kom 17.30 med mat. Albin fick en dos morfin till vid 16.30 samt sina båda penicilliner. Han blir lite trött av morfinet men det hjälper mot huvudvärken.

Maten slank ner utan problem. Lasagne + gräddglass. Albin får glucosdropp med kalium 1000ml. Morfin mot värk. Maria kom och sover kvar. Chips och TV kväll. Sov ganska bra men låg på sidan hela natten.

// Maria (Albins mamma)

Föregående inlägg Torsdagen 2004-01-15
Nästa inlägg Lördagen 2004-01-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *