Nu var det ett bra tag sedan det skrevs något här så det väl hög tid för en statusuppdatering om hur det går för mig. Kort sammanfattat så blir det sakta men säkert bättre och bättre.

Läkarbesök

För ca 4 veckor sedan träffade jag min läkare på hematologen. Hade äran att få med mig Maria på besöket och vi hann med en lunchdate innan besöket.
Han hade inga stora saker att klaga på. Utan vi rullar vidare som tidigare men ökar mellanrummet mellan blodproven från 4 till 6 veckor. Fick en magnesiumtablett som förhoppningsvis ska hjälpa till mot de besvärliga kramper jag haft besvär av. De beror troligtvis på en medicin jag tar för lungornas skull.
Och såhär några veckor senare så tror jag faktiskt att de hjälper. Har inte haft lika mycket kramper den senaste tiden. Hoppas att de fortsätter att hjälpa så att det inte bara är vädret som gjort sitt. Det har nämligen varit mer kramper när jag blivit lite kall tidigare.

Jobbet

Sen var jag även och hälsade på jobbet för 2 veckor sedan, kände att var tvunget att visa att jag lever. Totalt var jag på jobbet ca 1 timme och gick runt och pratade lite skit med kollegorna. Kände att skallen vart bra trött på slutet så det var bara att lägga sig och vila resten av dagen. Det tar mer än man tror att vara social när hjärnan inte är helt 100.

Även dagen efter fick jag hålla igen så att skallen skulle återhämta sig. Men det var riktigt trevligt att träffa alla och jag längtar inte mindre tills att man kan orka komma tillbaka. Även om jag fungerar bra mycket bättre än när det var som sämst är det fortfarande en bit kvar innan det är dags… men jag kämpar på för att det ska gå så snabbt som möjligt.

Ytterligare ett läkarbesök

Förra veckan var det läkarbesök på schemat igen och även denna gång fick jag med min kära fru. Denna gång var det min läkare på hjärtmottagningen som bokat in mig för den årliga genomgången.
Jag har ju sedan tidigare utredningar en lite annorlunda rubbning/strul med blodfetterna. Det är inte kolesterolet som är problemet utan triglyceriderna. Den bästa medicinen mot detta kan jag såklart inte äta då de gör så att andra blodvärden skjuter i höjden. Och den jag äter istället hjälper till att hålla nivåerna ner men inte i tillräcklig stor grad över lång tid.

Så nu måste vi gå hårdare på kosten samt att jag fick alkoholförbud även om jag inte dricker mycket i nuläget. Kosten känns dock jobbigare då jag mer eller mindre borde sluta med snabba kolhydrater och fett. Men jag kommer bli kallad till en dietist så jag hoppas att vi får mer klarhet och tips på hur man kan tänkas lägga upp ”vardagsmaten” efter det. Fick även börja med blodtrycksmedicin igen.
Bilden är från den senaste hamburgaren som man fick njuta lite extra av.

Nu till något mycket roligare

Det är inte förens den senaste veckan/veckorna som jag känt att det kanske skulle kunna gå att komma ut och fiska en sväng. Så i lördags bestämde vi att det var dags att göra ett försök.

Så då sattes batteriet på laddning m.m. för att vara laddat tills det var dags att få i det i båten. Bytte en lampa på båttrailern och såg över fiskegrejerna lite lätt. På söndag morgon/förmiddag körde vi ut båten och Maria packade i allt för att vara redo att åka iväg efter lunch. Då det var väldigt osäkert på hur länge jag skulle orka så tyckte Maria att det var onödigt att köpa ett fiskekort.

Så hon och svärisarna åkte vidare och gick med Roxie efter att ha hjälpt mig i med båten. Ska man vara helt ärlig var det enda jag gjorde att backa ner båten. För att sedan hoppa i den när det var dags för sjösättning. De fixade med allt annat och körde upp och parkerade bilen och båttrailern efteråt. Åkte ut för att jaga lite abborre och hittade på dom ganska snabbt. Fick med mig 5.5kg abborre hem vilket passar bra till midsommar.

Allt roligt har ett slut

Efter ca 2 timmar på sjön började kroppen säga ifrån på riktigt och det var bara att ge upp. Maria och svärisarna var nästan tillbaka där de parkerat bilen så tajmingen var perfekt. Väl tillbaka i hamnen hoppade jag av båten vid bryggan och parkerade båten med hjälp av elmotorn i väntan på våran tur. Gick upp och backade ner båttrailern och ”fjärrade” in båten till maria som stod redo vid båttrailern. När Maria och svärfar fått upp båten på trailern körde jag upp ekipaget och de fortsatte att fixa allt som skulle göras. När de vara klara var det bara att sätta sig bakom ratten igen medans de åkte och ”lagade mat” på vägen hem.

Väl hemma

Satte mig i en solstol här hemma medans jag väntade in dom.
Åt lite mat för att sedan lägga mig och sova en stund medans Maria plockade tillbaka allt på sin plats.
Efter att ha vilat en stund så var det dags att ta vara på abborrarna. Det tog nog ca en timme och jag var helt slut i kroppen när jag var klar. Och återigen kom världens bästa fru och fixade in de vakuumförpackade abborrarna i frysen samt gick ut med fiskrenset medans jag sjönk ner framför tv:n i fåtöljen.

Hyllas den som hyllas ska

Vill återigen tacka och berätta för hela världen vilken underbar fru jag har som står ut och hjälper mig på detta fantastiska sätt! Du är mitt allt!!

Nu har det gått 2 dagar sedan jag fiskade och kroppen är fortfarande trött och matt men gud så skönt det var att komma ut på sjön.

Några mer saker som kanske ska nämnas

Jag har även varit på vårdcentralen och tagit bort två ”fillijoxer” en på huvudet och en kinden. De tror inte att det ska vara något konstigt med dom men de skickas på analys ändå.
Tanken var att de även skulle ta bort vad jag tror är en glasbit från fingret. Har har haft den där länge men den ömmar lite till och från, så det är dags att få bort den. Men det hade nog blivit något missförstånd så det fick jag en ny tid till den.

Vi har även varit på bio och sett Top Gun: Maverick
Tycker du om den första Top Gun så har jag svårt att se att du ska bli besviken på denna. Både Maria och jag tyckte att den var riktigt bra.

Föregående inlägg Framflyttat födelsedags firande
Nästa inlägg Semestern 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *