Förra torsdagen när vi skulle gå vår förmiddagspromenad så tyckte jag att Roxie haltade lite och upptäckte då att hennes ena trampdyna på vänster baktass var skadad. Så det blev tratt på och så åkte vi in till djuraffären och köpte en sorts ”strumpsko” som hon får ha när hon är ute för att förhindra att det kommer in smuts i såret. På fredagen tyckte vi att hon haltade mer så vi ringde till veterinären och rådfrågade. Men vi gjorde redan rätt. Hålla rent, se till så det inte kommer in smuts och att hon inte slickar på det. Sen hade vi honungssalva hemma som de tyckte vi kunde smörja på kvällarna. Skulle det inte bli bättre så var det bara att vi återkom.
I söndags fick vi dock ett litet bakslag, hon var utan tratt en stund och vi missade att hon smet undan och då var hon där och slickade så vi hamnade nästan på ruta ett igen. Men sen dess har det antingen varit strumpa på eller tratt. Så nu börjar det bli bättre. Men det tar sin lilla tid.

I lördags hade Köpstakrokens utegym premiär 🙂 Vi har nämligen fått ett traktordäck av en snäll granne. Så det blev lite cirkelträning där välta däck och slå med slägga på däcket ingick. Hur kul som helst. Jag fick sällskap av Anna, mycket roligare när man inte tränar själv.

I måndags var Albin i väg till hjärtmottagningen för att träffa en av sina läkare. Huvudanledningen för besöket är att kolla upp Albins blodfetter som ligger lite högt men det är ingen jättefara men de rekommenderar att han ändrar kosten lite. Nu är det inte kolesterolet som är högt utan det är triglyceriderna.
Koständringen blir att minska på kolhydraterna och inte för mycket fett. Så det ska vi nog få till.
Blodtrycket ligger även lite på gränsen till för högt så han ska få en dygnsblodtrycksmätare för att kolla lite närmre på det.

Han blev också uppringd av lungmottagningen i veckan. Anledningen var att han i nästa vecka ska få hembesök av en sjuksköterska för att se hur det fungerar med syrgasen här hemma. Skönt med lite uppföljning tycker jag.

Det har varit några fina dagar nu så vi har premiärklippt gräset, samt satt potatis. Vi provar att odla i hinkar i år så får vi se om det blir något 😉

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Fiske, kabelbrott och BRÖLLOPSDAG
Nästa inlägg Sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *