Då är 2020 snart slut…. och vad ska man säga om det året?

Det finns inte så mycket positivt att säga faktiskt. Även om vi försökt göra det bästa utav det. Försökt att bara gilla läget.

Året började katastrofalt då Albin blev sjuk i slutet på januari. Ett par jobbiga veckor med konstant feber och ingen visste vad det berodde på.
Tillslut åkte vi till akuten och där blev han inlagd och fick syrgas. De lyckades få stopp på febern efter ett par dagar men sen dröjde det innan de kunde fastställa diagnosen. Det visade sig vara svamp i lungorna. Han låg inlagd i ungefär 1,5h vecka. Medan vi hade kämpat med detta så spred sig Corona över världen.
Och det konstaterades snabbt att det vore inge bra om Albin fick det.
Vi började isolera oss, jag fick jobba hemma (gör det fortfarande), träffade några få och höll avstånd. Och så har året varit i stort sett…

Vi har fiskat rätt mycket. Albin köpte en ny elmotor som gjorde att han även kunde åka ut själv så kom jag när jag slutat jobbet och hjälpte honom att få upp båten. Under sommaren tog jag inte ut så mycket semester, endast 10 dagar lite utspritt.
Det resterande dagarna tog jag ut då och då under hösten.
Sen höst och fram till nu har vi varit väldigt isolerade men så har ju även restriktionerna varit. Jag går inte i affärer, handlar nästan allt på nätet.
Även om det är tråkigt att leva så här så finns det ju inget val. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om Albin blev sjuk.

Hur är Albins status nu då….? Jo han kämpar på med promenader och det går upp och ner. Vissa dagar är jobbigare än andra. Just nu väntar vi på att han ska få en kallelse till lungkliniken. När Albin ringt och kollat med dem så var det preliminärt inbokat ett besök den 8/1 men vi har inte hört något och det har inte kommit någon kallelse. Han får ringa efter helgerna igen och höra med dem. Där ska han få göra lite tester och förhoppningsvis få något slags hjälpmedel som han kan ha när han anstränger sig.
Han har ett läkarbesök inbokat med sin läkare den 15/1 och vi hoppas såklart att han varit hos lungkliniken innan dess. Sen går hans sjukskrivning ut den 19/1 så vi får se vad som händer efter det. Jag har svårt att se att han kan börja jobba då…
Vi har följt vad som händer med vaccinet och det verkar som (om vi tolkar det rätt) att Albin kommer få vaccinera sig i fas 3. Så det är en sak att fråga läkaren om. Sen kan man ju inte börja leva som vanligt bara för att han får vaccin. Det kommer dröja innan det blir så.

Det ska bli skönt att lägga detta år bakom sig….det kan bara bli bättre. Vi välkomnar 2021 med en stor famn.

Vi har ätit fantastiskt gott idag.
Förätt: Toast skagen
Varmrätt: Biff med pecannötter och ädelost. Till det gjorde vi en potatisgratäng ala Mannerström.
Efterätt: Det orkar vi inte med någon utan spar den tills imorgon. Det skulle ha blivit fruktgratäng med glass.

Nu blir det lite bingolotto.
Gott nytt år!

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Julen 2020
Nästa inlägg Same same

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *