Igår och idag tog jag ledigt för jobbet för att åka iväg på lite spa. Jag fick presentkort förra julen som jag var tvungen att utnyttja innan årskiftet.

Jag tog med mig mamma och åkte till Himmelsby gårdshotell. Det var ett jättemysigt ställe som ligger ca 5km utanför Mantorp.
Vi började med att äta lite lunch och där fick jag väl lite panik. Till en början var vi bara 2 sällskap som åt men sen kom det massor med folk och det här med avstånd……???? Lunchen bestod av buffé och kö går ju då inte att undvika. Det var ganska litet så det var svårt med avstånd. Som tur är var ju vi först i kön hela tiden eftersom vi var först på plats. Men där tänkte jag ska det vara så här då vet jag inte hur vi ska klara av detta.


MEN…..det blev betydligt bättre.
Efter lunch tog vi en promenad och när vi kom tillbaka så hade vi fiskspa inbokat. Det rätt kul men vi hade bara bokat 20min och ska jag göra det igen så ska jag boka lite längre tid. Det kändes som de inte ”hann klart” på 20min.
Sen gick vi vidare till spa-avdelningen med massa olika bastu och bubbelpool m.m. Och där var vi helt själva!!! Jätteskönt.
När vi kändes klara där så gick vi upp på rummet för att duscha och göra oss i ordning för middagen.
Middagen var helt fantastisk, så himla gott och det var vi och ett sällskap till medan vi åt förrätten sen var det bara vi i restaurangen.

Vi sov väl inte jättebra, både jag och mamma tyckte sängarna var för mjuka men det brukar ju vara så på hotell. Och det finns väl de som gillar mjuka sängar. Men min rygg klarar inte för mjuka sängar. Men just nu har jag även problem med ryggen hemma i min säng också så jag är van med att sova som en kratta.
Både jag och mamma vaknar tidigt på mornarna så vi tog en promenad innan frukost. Det var väldigt friskt ute men skönt.
På frukosten så var det vi och samma sällskap som var på middagen så det fanns gott om plats. Frukosten var fantastisk det fanns verkligen allt man kan tänkas vilja ha.
På fm hade vi vattenmassage inbokat och det innebar att man låg i en vattensäng och så var det vattenstrålar som masserade. Det var otroligt skönt men samma sak där, nästa gång så ska jag boka längre tid. Vi låg där i 20min och det ska jämföras med 50min vanlig massage.

Det var betydligt mer folk där idag så vi spa:ade inte något idag. Jag ville inte trängas.
Innan vi åkte hem så åt vi lunch och där var det faktiskt bättre med folk idag. Mycket bättre än i går. Ingen trängsel.

Vi var nöjda med vår vistelse och jag kommer säkert återvända hit.

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg En dag i svampskogen
Nästa inlägg Grattis Mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *