Kur 2:3

Duschade på morgonen innan cellgiftskuren starta för dag 3. Blodproven visar på för lågt kalium värde så Albin får börja med Cytarbine. Tar 2 kaliumtabletter och nya blodprov. Värdet har då gått upp till 4,2. De måste vara över 4 för att han ska få Amekrin.

När behandlingen med Amekrin ska börja så är fel spolvätska inkopplad. Det ska vara glucos men natriumklorid var inkopplat, vilket gör att det klumpar sig. Albin märkte det och stängde av kranen. Stort pådrag startade och allt fick kopplas om. Sjuksköterskan blev skärrad. Ingen skada skedd.

Albin får erbjudande om att få tillbaka sitt ”gamla” rum (nr 1) och han tackar ja. Det är trångt i de vanliga isoleringsrummen. De är mindre än 10m². Det gamla är mycket bättre och alla blir glada. Albin byter även säng.

Maten kommer kl. 17.00 och Albin har svårt att äta. Känner sig inte sugen. Vi åt lite glass tidigare, när Elin och Göran var här. Elin skulle träna fotboll och åkte härifrån kl. 15.00. Albin åt även en Piggelin efter kvällsmaten. Tittar lite på TV.

Albin ville inte ha någon kvällsfika men en Piggelin slinker ner. Vi ligger och pratar och ser på TV. När Albin rapar får han sura uppstötningar och mår illa. Får Gaviscon av sköterskan men han kan inte dricka det. Får avsmak. Bestämmer sig för att inte ta det. Ringer på syster vid 09.30 för att få ögondroppar. Efter det byter vi om och borstar tänderna. Vi kollar på TV och pratar lite till. Somnar vid 23.00.

// Maria (Albins mamma)

Föregående inlägg Lördagen 2004-01-03
Nästa inlägg Måndagen 2004-01-05

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *