Idag tog jag semester för jag ville vara med på ronden. Albin kommer kanske inte ihåg allt som sägs och är man där kan man ju ställa lite frågor. Vi vill ju veta vad bronkoskopin säger så vi vet vad det är han har. Hittills är det ju bara gissningar….

Det är sades på ronden:
Tyvärr hade de inte fått några svar än från Bronkoskopin än men de tror att det kommer komma närsomhelst nu.
De behandlar för infektion tills de vet vad det är. Nya blodprover togs idag. Röntgen på lungorna ska göras och det blir troligtvis nästa vecka. Han kommer också bli kvar här på USÖ tills nästa vecka.
Magen har inte kommit igång än men läkaren tror att den ska komma igång snart. Han får ut lite gaser vilket är ett bra tecken.
De ska också prova att minska på syrgasen och se vad som händer.

På eftermiddagen så provade vi att ta en liten promenad i korridoren utan syrgas. Det var absolut inte långt vi gick och när vi kom tillbaka låg syresättningen på 87%. Efter lite vila sen så låg den på 93% så nu provar han utan syrgas en stund.

Läkaren kom precis in och berättade att Stockholm hade hört av sig med svar på bronkoskopi. Det visade sig vara ”Pneumocystis” (svamp) i lungorna. Vilket innebär att han har rätt behandling. Vilket känns superbra såklart!
Nu ska vi ta en till liten promenad i korridoren innan jag åker hem men med syrgas denna gång.

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Specialsök
Nästa inlägg Trött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *