Idag har jag varit på spirometri (flås & blås). Där mäter man hur lungorna fungerar. Jag gjorde även ett spirometri innan jag började testet med Jakavi för 8 veckor sedan. Tjuvtittade samt frågade hon som var med vid testet om det var någon skillnad från det förra testet men enligt henne såg värdena likvärdiga ut.

Efter det var det raka spåret till medicinmottagningen för en träff med min läkare. Ringde till mottagningen igår för att jag misstänker att jag fått svamp i munnen. Min läkare ringde upp igår och så att jag skulle komma förbi när jag var klar med spirometri så skulle han kunde titta på mig samt att vi skulle bestämma hur vi går vidare.

Han var lite fundersam på om det verkligen var svamp i munnen men jag fick en veckas kur mot det iallafall. Angående Jakavi så beslutade vi att jag ska halvera dosen till en tablett varannan dag i en vecka och sedan sluta med den. Och fortsätta lämna blodprov varje vecka ett tag för att ha koll på om njurarna samt sänkan blir bättre. Sänkan är på väg åt rätt håll men kreatenin värdet  (njurfunktionen) har sett bättre dagar… Det är ju en stor orsak till att jag har fått minska dosen under testets gång. Så nu håller vi tummarna att njurarna återhämtar sig samt att mina förkylningssynptom som jag haft i 6 veckor nu ger med sig.

Hoppas att min läkare och proffsen på akademiska i Uppsala kommer fram till något bra av detta testen så att jag kan få må i närheten av hur jag mådde under den första 1,5 veckan av testet.

Just nu vill jag bara få känna mig frisk och få tillbaka lite mer ork så man slipper stanna och ta en paus var 50-100 meter när man ska ut på isen med pimpelgrejerna.

Föregående inlägg Hälsoinspiratör
Nästa inlägg Knep och knåp steg 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *