På grund av brist på ork och tid så har det inte blivit någon pimpling på ett tag. Men idag var det äntligen dags att komma ut på sjön. Fick med mig Ingvar och det är ju inte bara kul med sällskap utan man skall även alltid vara två när man ger sig ut på sjön. Man vet ju aldrig vad som kan hända även om isen är tjock och fin.

Jag hade planer på att testa ett nytt ställe på Sottern idag men en vägbom satte stopp för det så det fick bli Knipphammarsviken istället. På väg ut på isen så såg vi en massa fjädrar på isen. När jag hade gått en liten bit så såg jag att det såg ut som det låg en massa fjädrar på ett ställe så jag kunde inte låta bli att gå fram för att spana in läget. När jag närmade mig så såg jag en fin havsörn lyfta och flyga iväg bara en liten bit ifrån mig. Stannade givetvis upp och njöt av den tills den försvann bakom trädtopparna. Gissar att det var den som lämnade kvar det lilla som återstod av fågeln. Troligtvis hade den tagit med sig resten av den och satt och mumsade på den där den lyfte ifrån, jag gick aldrig fram dit och kollade.

Fisket började segt, varken kände eller såg något på ekolodet. Det där med ekolod på isen är riktigt fränt. Men det kan också vara frustrerande om man ser att det finns fisk men man får inget att nappa.

Efter att antal hål så gick jag över till andra sidan av viken och där var det fullt med fisk på ekolodet. Dock visade det sig vara mört men det hände ju lite iallafall och det kan vara bra att ha om man ska prova på att angla. Lyckades på 2 abborrar iallafall.

Så även om fisket inte var tipp topp så var det en riktigt trevlig stund på isen med svanar som flög förbi och fullt med fågelkvitter runt om i skogen. Och inte minst den ståtliga havsörnen.

Nu får vi se när man kan lyckas komma iväg nästa gång. Hoppas att det inte dröjer allt för länge.

 

Föregående inlägg Dubbel födelsedag
Nästa inlägg Hockey, Kalas och Dop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *