Idag ringde Min läkare Olle för att berätta vad planen är med mina lungor… men vi får nog hoppa tillbaka en stund först.
Var ju iväg till Uppsala för 10 års kontroll tidigare i år. Allt vart godkänt förutom att lungorna är som de är samt att jag skulle fylla på med vaccin för vissa saker. De funderade på vad vi ska göra med lungorna för att minska risken att de blir sämre. Det diskuterades att sätta in en cancermedicin som tydligen har funkat bra för dem med liknande besvär (Glivec). Men eftersom den även är immunnedsättande så ville de i första läget se så att jag inte har något skit i lungorna som skulle kunna sätta fart.

Så det bestämdes att jag skulle göra ett upphostningsprov här i Örebro för att se om det fanns något som inte skulle finnas i lungorna. Men eftersom jag inte lyckades att få upp något slem så fick de gå ner med instrument i lungorna (bronkoskopi). Tydligen så hade jag haft en väldig hosta när de gjorde detta så de var nästan tvungna att avbryta. Men de lyckades att få upp lite prover och efter en lång väntan fick jag besked (det tar lång tid att analysera detta). Mådde även riktigt dåligt i över en vecka efter undersökningen, var helt övertygad om att jag fått lunginflammation men det var inte så som tur var.

Det visade sig att de hade hittat lite gästsvamp samt bakterier som inte riktigt hörde hemma där nere… Men det var oklart om de ställde till med något besvär eller ”bara fanns där”. Min läkare Olle skulle rådfråga med Uppsala & infektion om vad som skall göras.

Och nu är vi tillbaka där inlägget börjar…

Idag ringde som sagt Olle och berättade att de hade skickat proverna till något specialställe i Stockholm där de testat fram vad som skulle kunna bita på dessa basilusker och att det tydligen inte var helt okomplicerat… Så han skulle skicka vidare detta till infektion och som jag uppfattade det så kunde det bli så att man måste läggas in för att få en kur mot detta. Så nu väntar jag bara på att få ett besked om vad som skall ske. Men Olle hade förhoppningar om att lungorna skulle kunna må bättre efter detta så jag håller tummarna!

Föregående inlägg Lördagsmys
Nästa inlägg Vaccination

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *