Idag så har jag varit på 5-årskontroll i Uppsala. Det vart en heldag med resa hemifrån klockan 06:30. Första tiden att passa var 09:30, då fick jag lämna en massa blodprover. Det ska bland annat kollas ifall jag behöver vaccineras mot något eller om allt är som det ska.

Efter det så fick jag träffa en läkare (Ulla Olsson-Strömberg). Hon funderade på om jag skulle få sluta med två mediciner (Aciklovir & Eusaprim), men efter att ha rådfrågat infektionsläkarna så vart det beslutat att jag får ha kvar dom tills nästa koll i alla fall. Och nästa koll blir om två år. Sen kommer det även bli en 10 års kontroll, efter det vet jag inte om jag behöver åka till Uppsala något mer.

Fick även lite svar angående mina lungor… eftersom de bråkar efter så här pass lång tid så är det kroniskt vilket betyder att jag troligtvis kommer att få leva med det framöver också. Det känns skönt att få det bekräftat så att man slipper lägga energi och fundera på det! Men sen är det väl mindre skoj att ha lungor som fungerar till 45% enligt dagens undersökning. För just lungundersökning och EKG fick jag göra efter läkarbesöket.

Sen var det dags att göra en lungröntgen och den var snart avklarad bara vi hade anmält oss i kassan 😉 Sen att kassan låg ca 130 meter från väntrummet jag satt i gjorde ju att vi fick tiden att gå lite extra. För vänta har vi fått gjort idag, japp mycket väntan vart det. Men det var vi ju förberedda på också.

Nu var det bara en undersökning kvar, en hjärtfunktionsundersökning. Och den tar sin lilla tid! Först så ska man äta två kapslar med något skyddande medel, tror de ska skydda sköldkörteln eller något liknande. Sen så fick man något insprutat i blodet inför nästa steg. Men först ska man vänta i 30 minuter… Efter halvtimman drog de ut lite blod som de blandade med Teknetium (en radioaktiv isotop) som de sedan sprutade tillbaka i kroppen efter att ha väntat i 10 minuter. Så nu är man radioaktiv!!! Ifall någon undrar så har den en halveringstid på 6 timmar. Nu var det slutligen dags för själva kollen, men den var inte så jobbig. Man skulle bara ligga och ta det lugnt i 10-15 minuter under apparaten.

Efter detta var det bara att styra bilen hemåt och runt klockan kvart över sju var vi hemma igen!

Föregående inlägg Tisdagen 2011-02-01
Nästa inlägg Gädda 7,0 kg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *