Min läkare ringde upp igår och han tyckte att jag skulle komma in för en titt. Min kära älskling ställde upp att köra eftersom jag inte känner mig kapabel för det. Som tur var kunde hon kompa ut några timmar tidigare så att hon fick sova lite grann iallafall.

Febern har inte varit lika hög idag vilket är riktigt skönt, dock så har jag kallsvettats en hel del och natten har varit riktigt svettig. Har även haft svårt att sova. Vaknade med ca 10 minuters mellanrum under några timmar.

Väl inne på sjukan så fick jag lämna lite blododlingar, blodprov, hals odling samt ett influensaprov. Influensaprovet genomfördes genom att köra ner en slang i näsan för att suga upp lite goa saker.
Och sist men inte minst så var jag även tvungen att röntga lungorna.

Sen var det raka spåret tillbaka till mottagningen för att invänta läkarens utlåtande från de prover som var klara. Vissa saker tar flera dagar innan man får svar på. Blodproverna var ungefär som vanligt, lite höga där samt låga på andra ställen. Dock var CRP (sänkan) hög. Men de hade även sett att lungorna inte var helt ok så han misstänkte en dubbelsidig lunginflammation. Så nu är det 10 dagar med penicillin som gäller. Febern känns vara på väg åt rätt håll vilket är skönt, men huvudet och kroppen är riktigt tagen av 2 dygn med feber på 38,2-39,4 grader. Vart riktigt glad förut då den enbart visade 37,3 grader. Visserligen med Alvedon i kroppen, fast det har ju haft konstant nu i nästan 3 dygn. Nu hoppas jag att penicillinkuren gör verkan och att man snart är på benen igen.

Föregående inlägg Tisdagen 2009-06-02
Nästa inlägg Torsdagen 2009-06-04

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *