Strålning

Tidig frukost och sen iväg till strålningen vid 08.00. Jag stannade kvar och tog en joggingtur. Strax före 12.00 var Albin tillbaka och det hade gått bra. Han hade varit tvungen att ligga blixtstilla. Han hade haft ont i axlarna mot slutet. Men för att slippa ta morfin så stod han ut. Biverkningarna som han kan få är feber, frossa och ont i spottkörtlarna. Det sistnämnda känner han redan av lite grann. Men inte så mycket. Han tar en panodil innan maten så går det lättare att tugga.

Han får dropp hela tiden för att kissa ut de döda cellerna som uppkom efter strålningen. Kl. 20.00 fick han in ett dropp (Sandimun) som trycker ner immunförsvaret. Det kommer han att få morgon och kväll i 2-3 veckor och sen i tablettform i ungefär ett år. Det ska han ha för att hans kropp inte ska stöta bort den nya märgen.

// Maria (Albins fru/sambo)

Föregående inlägg Tisdagen 2006-01-31
Nästa inlägg Torsdagen 2006-02-02, Födelsedag för Albin 2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *