Kur 2:1

Albin är på avdelningen kl. 09.00 och får ett rum. Isoleringsrum 2. Han får samma telefonnummer som förra gången. Vid 12.00 startar cellgiftbehandlingen. Den tar några timmar men kommer bara att ske en gång per dag i 4-5 dagar. Albin fick kortison i dropp. De hade tagit ut 85 tabletter men fick byta ut dessa mot dropp. Får även medel mot illamående.

Den första cytostatika påsen på 500ml (Cytarabine 6387mg) ska gå in på 2 timmar och sedan ska det spolas rent med natriumklorid innan det ska gå in glucos för att nästa cytostatika på 500ml (Amekrin 426mg) ska gå in.

När den andra påsen går in blir Albin trött och sover en stund. Han lägger av luren för att inte bli störd. Äter kvällsmat kl. 17.00 och sover sedan igen. Svettas mycket. Fixar en handduk i ett örngott som han kan ha mellan knäna när han ligger på sidan.

Mår illa på kvällen får en spruta mot illamående kl. 20.00. Fick inte i sig kvällsfika. Somnade rund halv 10. Maria sov kvar.

// Maria (Albins mamma)

Föregående inlägg Torsdagen 2004-01-01
Nästa inlägg Lördagen 2004-01-03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *