Ja ska man vara petnoga så är väl inte första semesterdagen förrän på måndag, men det struntar jag i. Vi har semester nu!!

Dagen började med en morgonpromenad runt milen. När jag kom tillbaka hade älsklingen vaknat 🙂 När jag tog av mig skorna så hade jag 2 fina skavsår på hälarna. Nya skor! Har gått med dem innan denna promenad men inte så långt.
Innan vi käkade frukost så körde vi ett litet styrkepass älsklingen och jag. Vi ska försöka göra det varje morgon på semestern (till att börja med). Efter frukost åkte vi på jakt efter skogshallon. Ca 2,5 liter plockade vi. Eller….Albin plockade nog mest. Insåg ganska snabbt att det inte var min grej. Stå mitt bland snåriga hallonbuskar, med flugor, bromsar och massa andra äckliga insekter. Usch och fy! Får panik och det kliar överallt bara jag tänker på det. Hatar insekter!!!

Sen blev det lunch…..lite smörgåstårta som var kvar från igår. Planen idag var från början att vi skulle spruta garaget med ”prickfri” men det blåste för mycket. Så istället vart det en tripp till Marieberg. Vi köpte varsin vattenflaska, lite filmer, doppresent, lampor, jordgubbar…..ja lite smått och gott 🙂

När vi kom hem så fixade vi jordgubbarna och hallonen som nu är under tillverkning av hallon- och jordgubbs ”saft”. Om ett par veckor ungefär får vi se resultatet.
Innan middagen så åkte jag till gymmet en sväng och Albin gick ut till garaget och fixade lite med moppen som han förövrigt har fått igång på. Så han hade kört en liten sväng medans jag gymmade. Får se om jag vågar mig på att köra den nån gång. Eller jag kanske nöjer mig med att sitta på flaket? 🙂

20160716_233301_1468704867488-[168361]
Till kvällen blev det film, ”Ett päron till farsa: Nästa generation”. Den var lite småkul men jag blev trött i slutet och småslumrade lite. Efter filmen tänkte vi gå och lägga oss.  Jag öppnade dörren för att släppa in Turbo (som för övrigt springer ut och in typ hela tiden, men vi är glada att hon är hemma) och får syn på en vit liten lurvig hund ute på gärdet. Den var ganska skitig och det fanns ingen ägare inom synhåll. Vi lockade på den och den kom fram lite försiktigt. Den såg ut att må bra men var lite trött. Vi gav den lite vatten och hämtade Alice gamla koppel. Den var id-märkt i örat så Albin ringde polisen. De skulle återkomma. Grannen Bertil hade sett en bil åka förbi och i samma ögonblick som han sa det så kom bilen igen. Albin försökte springa ut och få stopp på honom men hann inte. Men Polisen ringde tillbaka och de hade fått tag på ägaren genom Id-märkningen så Albin fick prata med ägaren och det var han som hade åkt förbi tidigare så han var snart hos oss och hämtade lille voffsingen som var glad att få se sin husse igen. Skönt att det slutade lyckligt!

Maria Westman

Snygg fru i lyxförpackning!
Föregående inlägg Semester och finbesök
Nästa inlägg Semesterdag 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *