Nytt piller i minst ett halvår


Idag var jag på dejt på infektionskliniken där det bestämdes att jag skall knapra ett nytt piller (Klacid) i minst ett halvår för att försöka bli av med eller iallafall minska bakterien (Mycobacterium chelonae) som håller till i lungorna. Detta för att de funderar på att sätta in immunnedsättande medicin men då måste man ta hand om detta först.

Och en än gång är man tacksam hör högkostnadsskyddet! 1 förpackning med 98st tabletter skulle gå på 1733:- och jag ska ta 2 per dag!

Kände mig nästan tvungen att uppdatera min ”kostnadslista” jag gjorde för ett tag sedan.

I och med den ny tabletten blir det en snittkostnad per dag för mina piller på nätta 92:-

Vill man ha det per vecka blir det 646:- &  på ett år 33 662:-

 

Så tack Sverige (och alla skattebetalare) 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *