Imorse ringde klockan redan vid 5 för att hinna ut och fiske innan eventuellt regn & blåst dök upp. Och så skulle ju svärfars födelsedag firas senare på dagen. Detta skulle bli Marias års premiär på Sottern och förväntningarna var stora på att hon skulle få sin första gös på kast…

Det var lite småguppigt på vägen ut till fiskeplatsen men väl på plats var det helt ok. Det tog inte allt för lång tid innan Maria lyckades lura upp en abborre på 160gram (25,5cm). Det lovade gott för fortsättningen… Sen lyckades även jag att få på en a-borre på 210 gram (28cm). Två kast senare efter att ha tappat en abborre så var en liten gäddsnipa tvungen att testa jiggen, men den gick att skaka av ganska lätt.

Även Maria lyckades få på en gädda på kroken men den släppte tyvärr innan den kom till båten.

Sen kom gösarna igång! Även om jag var stensäker på att den första var en gädda då den gick så mycket i ”sidled”. Men det var en konstig gädda när den kom till båten 😉

Det slutade med 4 stycken gösar för min del 47cm (820g), 50,5cm (1040g), 57cm (1530g) & 60cm (2020g).

Sen började det blåsa upp så att båten hade svårt att hälla sig på plats… men till slut fastnade ankaret så pass att det var lugn i ”#¤#” att få upp det. Det slutade med att vi fick kapa ankarlinan, så nu får det bli en sväng till Biltema i veckan.

Det var tyvärr inte det enda som offrades denna dag utan 3 jiggar sitter kvar på botten plus att ett spö råkade gå av här på hemmaplan.. men som tur var var det ett spö som redan var lagat en gång vilket gör det lite mindre tråkigt.

Väl hemma vart det lite småstressigt för att hinna få till firrarna innan det var dags för kalas men det gick vägen!

Föregående inlägg Kallelse
Nästa inlägg Nytt piller i minst ett halvår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *