Läkaren på Österpraktiken ringde på morgonen och meddelar att proverna visar på en allvarlig blodsjukdom. Albin får tid hos dr. Olle Linder på avd. 82 kl. 13.00.

Jag hämtar Albin och Maria och vi åker till USÖ. När vi kommer upp på avdelningen märker vi snabbt att vi är väntade av personalen. Sköterskor kommer och presenterar sig och hälsar på den ”nya killen”. Vi sitter i dagrummet och väntar på doktorn. När läkaren kommer sätter han sig och berättar att Albins prover visar på Leukemi och att han ska skrivas in på avdelningen, men får permission över helgen.

Fler prover skall tas och vi ska träffa läkaren igen, senare under eftermiddagen. Albin följer med en sköterska till ett grupprum/konferensrum. Efter alla prover blir Albin lite yr och måste lägga sig, men det finns ingen säng så han får lägga sig på golvet. Vi fick gå in till honom och efter en stund fick han gå till sitt rum….ett dubbelrum som är omgjort till enkelrum. Stort och luftigt!

Doktorn kom och talade lite mer om vad Leukemi innebär och lite om vad som ska ske nästa vecka. Albins värden var förhållandevis bra så det var ingen panik med att komma igång med behandlingen. Vi får åka hem och komma tillbaka på måndag, men först ska bakterie och virus odlingar göras.

Vi fick en broschyr med hem där det stod mer om Leukemi samt hur man behandlar den. // Maria (Albins mamma)

Föregående inlägg Torsdagen 2003-11-27
Nästa inlägg Måndagen 2003-12-01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *